HOL LESZ A FOTÓZÁS?
Egyeztetek veled az elképzeléseidről, milyen stílusú, színvilágú, hangulatú fotókat szeretnél, ez alapján ajánlok műtermet vagy szabadtéri helyszínt. Műtermi fotózásra Budapesten vagy Szentendrén, szabadtéri fotózásokra a Dunakanyar festői tájain, Szentendre óvárosában vagy Budapest egyes részein van lehetőség. Választható műtermek: Studio Lightroom, Studio Madison, Nordix, Little Grandma, Foto Art Studio, Villa Green (Szentendre).
Igény esetén szabadtéri fotózásokat az ország tőlem távolabbi pontjain is vállalok.
Szabadtéri fotózást foglaltam, de esőt jósolnak. 
Előfordul az ilyesmi, sajnos az időjárást nem tudjuk befolyásolni. Áttehetjük a fotózást egy másik napra, vagy szabad műterem függvényében beltéren megvalósíthatjuk a fotózást.
MIT VIGYEK A FOTÓZÁSRA?
A ruházatot és a kiegészítőket a fotózás célja és a személyiséged határozza meg. Üzleti portré fotózásra hozz magaddal elegáns ruhákat, de figyelj arra, hogy az öltözék önazonos maradjon. Attól függően, hogy melyik fotózási csomagot választottad, azaz mennyi időnk van a fotózásra, több átöltözés is beleférhet az időbe. Állíts össze legalább 3-4 szettet és a fotózás előtt/alatt megnézzük, hogy melyikben érzed magad a legjobban, melyik tükrözi legjobban a te és a vállalkozásod/céged személyiségét.
Ha a fotózás jellege nem üzleti, akkor is érvényes az önazonosság. Olyan ruhákat hozz magaddal, amikben jól érzed magad, önbizalmat adnak és passzolnak a személyiségedhez valamint testalkatodhoz egyaránt.
Portrék esetében jól mutat a szabadon hagyott váll, de egy kötött/szőrös/tollas garbó is jó lehet, ugyanis a fotó szereti a textúrákat. Lehetőleg kerüld a neon színeket, a feltűnő mintákat és az oversize darabokat.
Ha bizonytalan vagy magadban, vagy nincs időd kiválasztani a szetteket, stylist kollégám segít felkészülni a fotózásra, igény esetén tanácsadással, de akár a szettek összeállításával.
SZÜKSÉGEM VAN SMINKESRE?
Hacsak nem vagy profi sminkes, akkor mindenképpen. Úgy gondolom, hogy egy profin elkészített photo-ready smink a fotózás elengedhetetlen része. 
A photo-ready smink, mint a neve is jelzi, a fotózást illetve fotósok munkáját segíti. Ezzel a sminkkel a tökéletes végeredmény garantált a képeken. A kamera nem szereti a „zsíros – fényes” hatást, így egy tartósabb, matt makeup -ot készít a sminkes. Alapozóknál, púdereknél is vannak olyan megoldások, melyek sokkal szebb eredményt mutatnak. Apró trükköket is alkalmaznak ilyenkor az esetleges bőrhibák elfedésére. Alapvetően a fotózásra készített sminkek erősebb színhasználatot is igényelnek.
Fodrász is kijön a fotózási helyszínre?
Természetesen! Egyszerűbb frizurák elkészítését, mint hullámosítás, vasalás vagy laza konty a legtöbb sminkes kolléga is vállalja, de különleges kérések esetén van rá lehetőség, hogy profi fodrász készítsen Neked frizurát a fotózás előtt.
A FOTÓZÁS ELŐTTI NAPOK... HOGYAN TUDOK FELKÉSZÜLNI?
A legfontosabb, hogy ne izgulj, hiszen jó kezekben leszel és ha bármi kérdésed felmerül, fordulj hozzám bizalommal! 
A fotózás előtti napokban fokozottan figyelj a folyadékbevitelre és próbáld kialudni magad, hogy frissen érkezz. Ha a smink és a frizura a fotózás helyszínén készül smink nélkül érkezz és előző nap moss hajat. A műteremben nincs fodrász szalon, így vágást, mosás, festést, stb. nem csinálunk, ez a fotózást megelőzően saját fodrászodnál lehetséges.
Ha műkörmöd van, a fotózás előtti napokra időzítsd a töltést, a lenőtt műköröm nem szép a portrékon. Természetesen javítható retusálás során, de felárat fogok számolni.
HOGYAN ÉS MIKOR FIZETEK A FOTÓZÁSÉRT?
Fotózási időpont foglalása 50% foglalóval lehetséges, amit átutalással tudsz rendezni, számla alapján. A fennmaradó összeget a fotózás napján készpénzben, vagy a fotózás előtt/után átutalással fizetheted. Kérlek, vedd figyelembe, hogy az elkészült, retusált fotókat kizárólag akkor kapod meg, ha a maradványösszeg megérkezik a bankszámlámra.
MEDDIG MONDHATOM LE A FOTÓZÁST?
Lemondás a fotózás előtt legkésőbb 5 nappal (120 óra) lehetséges díjmentesen. 5 napon belüli lemondás esetén a befizetett foglalót nem áll módomban visszafizetni. 
Ha a lemondással egyidőben új időpontot beszélünk meg, a lefoglalt műterem szabályzatai az irányadóak. Amennyiben szabadtéri fotózásról van szó, egy átfoglalás díjmentesen megengedett, a másodiknál a foglaló elveszik és csak újabb foglaló fizetésével van arra mód, hogy új időpontot egyeztessünk.
A KÉPEK KIVÁLASZTÁSA
A fotózás után én választhatom ki a kedvenc képeimet?
Természetesen! A fotózás után 3 napon belül feltöltöm a képeket egy online, jelszóval védett webalbumba, ahol egyszerű dolgod lesz: a kedvenc képeket szivecskével bejelölöd.
Miután kiválasztottam a kedvenceket, mikorra készül el a retusálás?
A kiválasztástól számított 14 munkanapon belül retusálom a fotókat és elküldöm nagy méretben, JPG formátumban, Wetransferen vagy Google Drive-on keresztül. Igény esetén TIFF is kérhető, ezt előre jelezd!
MIT JELENT A RETUSÁLÁS EGY PORTRÉ ESETÉBEN?
A retusálás során finomhangolom a képet és az alany kinézetét, anélkül hogy az alany elveszítené valódi jellegzetességeit vagy természetességét.
- Bőrhibák és ráncok csökkentése: Kisimítom az arc és a bőr kisebb hibáit, mint például pattanások, foltok, ráncok vagy sötét karikák.
- Bőrtónus és textúra javítása: A retusálás során a finomhangolom a bőr tónusát és textúráját, hogy a képen lévő alany bőre egészségesebb és természetesebb hatást keltsen.
- Szemek és fogak fehérítése: A retusálás lehetőséget ad a szemek fehérítésére, hogy élénkebb és ragyogóbb hatást érjenek el, valamint a fogak fehérebbé tételére, hogy a mosoly még vonzóbb legyen.
- Megvilágítás és színek korrekciója: A fényviszonyokat és a kép színeit korrigálom, hogy az alany arca még jobban kiemelkedjen és az egész kép esztétikusabb legyen a szemnek.
- Háttér finomítása: A retusálás lehetőséget nyújt a háttér kisebb módosítására, hogy a fókusz a portrén legyen, és a háttér ne vonja el a figyelmet.
Minden javításért, ami némi rákészüléssel "igazából is" javítható lett volna, felárat számolok retusálásnál! Például lenőtt műköröm, lenőtt hajfestés, gyűrött ruha, szemöldök szedése, szőrtelenítés, stb. 
PLUSZ KÉPEK VÁSÁRLÁSA
Több fotó tetszik, mint ami a csomagárban volt. Mi a teendő?
Számos ügyfelem szembesült már ezzel a "problémával". :) A megbeszélt darabszámon felül rendelhetsz extra képeket. Az extra fotók alap retusálásának díja 5.000 Ft/db. Beauty retus: 6.000 Ft. Fine Art/Fantasy retusálás 8.000 Ft-tól / db.
Megkapom a nyers képeket?
A nyers képeket nem adom át. Az a célom, hogy a KÉSZ képek magas színvonalon reprezentálják a munkámat, ezáltal a te portréid magas minőségűek legyenek. A nyers fotó egy félkész munka. Az utómunka során kapja meg a fotó a rám jellemző, precíz korrekciókat, stílusjegyeket, amiért sokan engem választanak fotósuknak. 
RENDELHETEK NYOMTATOTT KÉPEKET?
Nyomdai partneremnél, a Pigmenta Art Print Lab-nál többféle magas minőségű nyomat közül választhatsz, tetszőleges méretben.
Papírkép
Vászonkép (2 mm vagy 4mm vakrámára feszítve)
Plexifotó 
Kasírozás (Dibond lemezre vagy habkartonra)
Portfolio doboz
Az általad választott képeket nyomdakészen, méretezve továbbítom a nyomdának, ahol elkészítik a megrendelésedet. A kész nyomatok a 14. kerületben személyesen átvehetők.
Ha bármilyen további kérdésed van vagy szeretnél időpontot egyeztetni egy fotózásra, ne habozz felvenni velem a kapcsolatot!
Nerpel Nikoletta
+36 30 603 2796
nerpel.niki@gmail.com
Ugrás az oldal tetejére