MIT VIGYEK A FOTÓZÁSRA?
A ruházatot és a kiegészítőket a fotózás célja és a személyiséged határozza meg. Üzleti portré fotózásra hozz magaddal elegáns ruhákat, de figyelj arra, hogy az öltözék önazonos maradjon. Attól függően, hogy melyik fotózási csomagot választottad, azaz mennyi időnk van a fotózásra, több átöltözés is beleférhet az időbe. Állíts össze legalább 3-4 szettet és a fotózás előtt/alatt megnézzük, hogy melyikben érzed magad a legjobban, melyik tükrözi legjobban a te és a vállalkozásod/céged személyiségét.
Ha a fotózás jellege nem üzleti, akkor is érvényes az önazonosság. Olyan ruhákat hozz magaddal, amikben jól érzed magad, önbizalmat adnak és passzolnak a személyiségedhez valamint testalkatodhoz egyaránt.
Portrék esetében jól mutat a szabadon hagyott váll, de egy kötött/szőrös/tollas garbó is jó lehet, ugyanis a fotó szereti a textúrákat. Lehetőleg kerüld a neon színeket, a feltűnő mintákat és az oversize darabokat.
Ha bizonytalan vagy magadban, divatszakértő kollégám segít felkészülni a fotózásra, igény esetén tanácsadással, de akár a szettek összeállításával.
SZÜKSÉGEM VAN SMINKESRE?
Hacsak nem vagy profi sminkes, akkor mindenképpen. Úgy gondolom, hogy egy profin elkészített photo-ready smink a fotózás elengedhetetlen része, ezért vezettem be azt a szabályt, hogy csak akkor érvényes az elégedettségi garancia fotózásoknál, ha előtte profi MUA (makeup artist) készíti el a sminkedet.
MIT TAKAR A PHOTO-READY SMINK?
A photo-ready smink, mint a neve is jelzi, a fotózást illetve fotósok munkáját segíti. Ezzel a sminkkel a tökéletes végeredmény garantált a képeken. A kamera nem szereti a „zsíros – fényes” hatást, így egy tartósabb, matt makeup -ot készít a sminkes. Alapozóknál, púdereknél is vannak olyan megoldások, melyek sokkal szebb eredményt mutatnak. Apró trükköket is alkalmaznak ilyenkor az esetleges bőrhibák elfedésére. Alapvetően a fotózásra készített sminkek erősebb színhasználatot is igényelnek.
Éppen ezért ne ijedj meg, ha a sminked erősebb a megszokottnál, a fotókon nem tűnik majd annak.
MI A HELYZET A FODRÁSSZAL?
Van rá lehetőség, hogy a fotózás előtt profi fodrász készítsen Neked frizurát, ügyfeleim általában élnek is ezzel a lehetőséggel. A hajvasalástól, a göndörítésen át egészen a báli kontyig, kreatív fodrász kollégáim elkészítik, amit szeretnél.
MIRŐL SZÓL A RETUSÁLÁS?
Nálam a retusálás nem azt jelenti, hogy porcelánbabát csinálok belőled. Egy olyan retusálási technikával dolgozom, amivel a bőr természetes hatású marad, miközben hibátlannak tűnik. A munkám nem ér véget a bőr szépítésével, ki szoktam emelni a szemeket, ha szükséges extra volument adok a hajnak vagy fehérebb fogakat varázsolok ügyfelemnek az ellenállhatatlan mosolyért.
A retusáláshoz hozzá tartozik a környezet szépítése is, a háttér tisztítása, a háttérben található esetleges zavaró elemek eltávolítása.
MIKOR KAPOM MEG A RETUSÁLT KÉPEKET?
A fotózás után (aznap vagy másnap) feltöltöm a képeket egy privát webalbumba, jelszavas védelemmel, ahova be tudsz lépni egy egyedi azonosítóval. Kiválasztod a kedvenc fotóidat és miután végeztél, a rendszer ezeket elküldi Nekem. A küldéstől számított 14 munkanapon belül retusálom a fotókat és küldöm nagy méretben.
MEGKAPOM A NYERS KÉPEKET?
Tisztában vagyok azzal, hogy vannak fotósok, akik átadják a nyers képeket, de nem látom értelmét. Az exponálás pillanatában tudom, hogy milyen színvilágot, milyen utómunkát szeretnék végezni az adott fotón és utómunka nélkül csak fakó utánzata annak, amit majd a retusált, fényelt verzió mutat. A kedvenc zenekarodat fölhívnád, hogy adják át a keverés előtti, nyers felvételeket? Biztosan nem. A fotóstól se kérd ugyanezt. A nyers fotó nem a végeremény, hanem a munkafázis egy állomása.
TÖBB FOTÓ TETSZIK, MINT AMI A CSOMAGÁRBAN VOLT.
Számos ügyfelem szembesült már ezzel a "problémával". :) A megbeszélt darabszámon felül rendelhetsz extra képeket. Az extra fotók alap retusálásának díja 5.000 Ft/db. Beauty retus: 6.000 Ft. Fine Art/Fantasy retusálás 8.000 Ft-tól / db.
HOGYAN ÉS MIKOR FIZETEK A FOTÓZÁSÉRT?
Fotózási időpont foglalása 50% foglalóval lehetséges, amit átutalással tudsz rendezni. Kérlek, csak akkor utalj, ha megkaptad a díjbekérő e-számlát. A fennmaradó összeget a fotózás napján készpénzben, vagy a fotózás előtt/után átutalással fizetheted. Kérlek, vedd figyelembe, hogy az elkészült, retusált fotókat kizárólag akkor kapod meg, ha a maradványösszeg megérkezik a bankszámlámra.
A FOTÓZÁS LEMONDÁSA
Lemondás a fotózás előtt legkésőbb 5 nappal (120 óra) lehetséges díjmentesen. 5 napon belüli lemondás esetén a befizetett foglalót nem áll módomban visszafizetni. 
Ha a lemondással egyidőben új időpontot beszélünk meg, a lefoglalt műterem szabályzatai az irányadóak. Amennyiben szabadtéri fotózásról van szó, egy átfoglalás díjmentesen megengedett, a másodiknál a foglaló elveszik és csak újabb foglaló fizetésével van arra mód, hogy új időpontot egyeztessünk.
Bármi egyéb kérdésed felmerül, a kapcsolat menüpont alatt megtalálod a telefonszámomat, vagy írhatsz a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével.
Ugrás az oldal tetejére